fbpx

Taller Gestiona els nervis

 

Taller Gestiona els nervis

Gestiona els nervis i la por a parlar en públic.

 

La por a parlar en públic i la importància de la gestió emocional

La por a parlar en públic és una de les pors més comunes entre les persones adultes.

A causa d’això, hi ha persones que eviten qualsevol activitat que requereixi parlar davant d’un grup, com per exemple, fer exposicions, participar en reunions, presentar treballs acadèmics, llegir discursos en bodes o parlar per videoconferència, entre d’altres.

Darrere d’aquesta por s’hi amaga el temor a ser avaluat, ser el centre d’atenció, equivocar-se, fer el ridícul, no estar a l’altura o quedar-se en blanc.

La por a parlar en públic no es presenta només davant de grups grans, també es pot donar davant de grups petits, desconeguts, persones d’un rang més alt, autoritats, experts i també amb amics o persones conegudes. En qualsevol situació en què la persona senti que és el centre d’atenció.

Moltes vegades, la persona “s’escapa” de parlar en públic per no ficar la pota o estalviar-se passar una mala estona. Es tracta d’una mala solució, perquè d’aquesta manera la persona confirma que no és capaç d’enfrontar-se a aquesta situació i això fa que la por s’intensifiqui el pròxim cop. I això pot arribar a danyar l’autoestima de qui té aquesta por.

De vegades, el temor a parlar en públic es manifesta en forma de nervis, agitació o ansietat. Altres vegades, aquest temor és més gran i la persona parla de pànic escènic o fins i tot d’incapacitat per expressar-se en públic.

 

Un taller per superar la por a parlar en públic?

La bona notícia és que la por a parlar en públic té solució i es pot superar, amb les tècniques adequades i en un ambient enriquit.

Hem dissenyat aquest taller per ajudar-te i per això utilitzem eines com el coaching, la programació neurolingüística (PNL), les tècniques d’improvisació teatral i l’aprenentatge significatiu a través de dinàmiques de joc. Tot això en un ambient positiu, que propicia la iniciativa i la comunicació.

En aquest taller deixem de banda aspectes formals de l’oratòria com el disseny d’una intervenció oral, la construcció del missatge, l’ús de la veu o la millora del llenguatge no verbal. Tot això es treballa al curs de parlar en públic nivell 1.

L’objectiu d’aquest taller és millorar la teva gestió emocional perquè això t'ajudarà a parlar en públic amb més seguretat i confiança. Per això, en aquesta formació ens centrem a ajudar-te a construir un diàleg intern positiu, cultivar l'actitud de flexibilitat davant l'error i rebaixar l'excés de crítica i perfeccionisme cap a un mateix. Tots aquests elements interfereixen en la lliure expressió i en la comunicació de les persones i són les causes que motiven la por a parlar en públic.

Aconsellem fer aquesta formació quan la por a parlar en públic és elevada o molt elevada, ja que és recomanable millorar aquesta situació abans de plantejar-se altres formacions més enfocades al contingut del missatge i a la posada en escena, com el taller introductori de parlar en públic o el curs de parlar en públic nivell 1.

 

PROGRAMA

Millora de l'estat emocional i els problemes que apareixen en parlar en públic o en relacionar-se amb altres persones, tant en grup o en el tracte proper de tu a tu. Aquests problemes solen manifestar-se de quatre maneres diferents:

  • Físics: Tremolor d'extremitats, tremolor de la veu, boca seca, enrojolament, palpitacions, respiració agitada, suor, papallones a l'estómac, sensacions a la gola...
  • Cognitius: Pensaments catastrofistes, prediccions negatives, perfeccionisme desmesurat, autocrítica excessiva, actitud d’autosabotatge, autoinstruccions que afavoreixen el bloqueig o la inhibició...
  • Emocionals: Sentiments de frustració, indefensió, vergonya, evitació, sensació de bloqueig o d'estar en alerta excessiva...
  • Conductuals: Divagar, parlar massa o acabar massa ràpid, parlar acceleradament, presència de tics, excés de falques, males postures, moviments i desplaçaments no intencionats...

Coneix el motivador que portes dins: cultivar una actitud flexible i positiva orientada al procés d’aprenentatge.

Coneix el sabotejador que portes dins: gestionar l'autocrítica i el perfeccionisme excessiu.

L'actitud d’estar present i en contacte, amb tu i amb els altres.

Entrenament per millorar la gestió emocional de les manifestacions físiques, cognitives, emocionals i conductuals.

Millora de l’estratègia i els mecanismes d’afrontament en parlar en públic.

Rebràs feedback personalitzat i exploraràs formes alternatives de fer les coses.

Jocs, dinàmiques de grup i altres exercicis que et serviran per expressar-te millor.

  

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris, oferir màrqueting personalitzat i millorar els nostres serveis. Tens més informació a la nostra Política de Cookie